Christelijke moord op ex-minister van D66

Een provoceerde titel; christelijke moord op D66 politicus. Maar het begint er steeds meer op te lijken dat ex-minister Els Borst werd vermoord, omdat ze een grote voorstander was van euthanasie. Zij was ook de vrouw die het beleid van de overheid omtrent zelfdoding invoerde. Bart van Urk heeft bekend, zijn motief was religieus van aard. Volgens hem had hij een ”goddelijke opdracht”. Het is typisch dat we Geert Wilders niet horen blaffen. Als de moordenaar een moslim was geweest, dan had de PVV dictator meteen moord en brand geroepen. Maar deze christelijke moordenaar zal net als Anders Breivik niet aangesproken worden op zijn religie!

Els Borst werd op 8 februari 2014 vermoord in haar woning. Ze was minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder de paarse kabinetten van Wim Kok (1994-2002). Als overtuigde voorstander van de euthanasie, voerde Borst in 2001 een wet in die zelfdoding mogelijk maakt. De christelijke politiek was woest op haar beleid. Want alleen hun ”God” had het recht om leven te nemen. Dat iemand door een ziek lichaam enorm veel pijn kan lijden, deed de christenen niets. Zelfdoding was onacceptabel, zeker voor de reactionaire SGP en ChristenUnie.  Maar die partijen waren niet deel van de regering en moesten hulpeloos toekijken hoe deze D66 tante, de vrijheid versterkte door euthanasie legaliseerde!

Natuurlijk was er ook kritiek op haar beleid. Zo moest de zorg het gaan doen met minder geld, omdat de paarse kabinetten het neoliberalisme hadden omarmd. Ook haar handelen tijdens de Bijlmerramp werd bekritiseerd. Toch overleefde Els Borst alle moties van wantrouwen. Nadat ze de politiek had verlaten in 2003 werd ze eren lid van Democraten 66. Borst nam plaats in verschillende raden van toezicht en in 2012 kreeg ze de titel; Minister van Staat!

Twee jaar later werd haar dode lichaam aangetroffen in haar woning. Ze was vermoord met 41 messteken. Dankzij DNA materiaal kon uiteindelijk een 38 jarige man worden opgepakt. Hij zat al vast voor een strafzaak in Rotterdam, daarom had men zijn DNA in de databank gezet. Bart van Urk komt uit een streng christelijke familie en dus zwaar gelovig. Dat Els Borst tegen de zin van de Bijbel en de christelijke partijen, euthanasie en ook abortus steunde moet onacceptabele zijn geweest voor Van Urk. Dus waar blijven de rechtse populisten met hun haat tegen het christendom? Als Bart van Urk bijvoorbeeld Mohammed had geheten en Borst had vermoord, dan zou de Telegraaf vol hebben gestaan met verhalen over de wreedheid van radicale moslims!

Maar het gaat hier slechts om een ”zieke” man, zegt het rechtse GeenStijl. Ziek is Bart van Urk zeker omdat hij enkel en alleen gevonden werd, omdat hij verdacht wordt van de moord op zijn bloedeigen zuster die in Rotterdam woonde. Het schijnt dat broer en zus een meningsverschil hadden over euthanasie en abortus. De moord op de ex-minister was naar Van Urk’s eigen zeggen een ”’goddelijke opdracht”. Juist, zo brullen alle fundamentalisten. Maar in onze samenleving worden moslims daar zwaarder op aangesproken dan christenen en joden!

We zullen dus geen media offensief zien, geen politici die brullen dat christenen afstand moeten nemen van de wandaden van deze Bart van Urk. Nee, deze christelijke moordenaar die een ”goddelijke” missie dacht te hebben wordt gewoon ”ziek” genoemd. Islamistische moordenaars zoals Mohammed Bouyeri zijn dat niet. Die worden gedreven door de islam om te moorden, aldus de rechtse media en PVV. Maar volgens die logica heeft Bart van Urk dus in naam van het christendom gemoord. Moeten we nu eisen dat alle christenen afstand nemen van de wandaden van fundamentalistische groepen en personen? Er zijn in Amerika en met name in Afrika genoeg christenen, die in naam van hun geloof andersdenkenden onderdrukken/doden. Maar daar horen we niets over, want alleen islamistische wandaden zijn hot news!

 

Advertenties