PVV is radicaal rechts

Fascisten zijn het nog niet, maar de aanhang van de ”Partij voor Vreemdelingenhaat en Vrijemarktpolitiek” van Geert Wilders is rechts, radicaal rechts. Ze denken dat alle problemen in Nederland aan migranten toe te schrijven zijn. Met name moslim migranten zijn altijd de klos bij de rechtse nationalisten. Hoewel de ”partij” in haar naam beweert voor de vrijheid te strijden, is de werkelijkheid heel anders. De PVV wil juist de vrijheid van minderheden beperken en Nederlands nationalisme afdwingen. Wie het niet eens is met hun asociale politiek wordt geïntimideerd, vooral op internet waar de PVV dankzij de rechtse omroep PowNed, nu haar gif kan verspreiden!

Een groot deel van de PVV aanhang zijn gewoon ordinaire types, asociaal en intolerant. Ze denken enorm klein burgerlijk en geven vooral politiek links en buitenlanders de schuld. Dat de PvdA de werkende klasse verraden heeft is een feit. Dat GroenLinks nooit verder kwam dan een salon-socialistische debatteer club is ook correct. Een arbeiderspartij heeft Nederland niet, want ook de sociaal democraten van de SP bieden geen alternatieven voor de neoliberale ellende waarin Nederland zich al 30 jaar bevindt. Het rechtse populisme heeft kunnen profiteren van woede, wanhoop en diepe minachting voor de politiek. Probleem is dat de aanhang van de PVV, totaal geen besef heeft hoe fout Wilders is!

We weten allemaal dat Geert Wilders heult met radicaal rechtse figuren. Zo steunt hij de Terreur Staat Israël, is gek op Donald Trump en bevriend met Marine Le Pen. Wilders beweert tegen een fictieve ”linkse elite” te vechten, die multiculturalisme zouden afdwingen. Dit is een fictie want er bestaat geen linkse elite, de mensen die de economische en politieke macht in dit land hebben zijn rechts, neoliberaal rechts. Logisch ook want een kapitalistische economie dient een zeer kleine groep superrijken. Een politieke partij die dit systeem steunt is in feite een lakei van de heersende klasse!

De PVV scoort erg goed in de peilingen van 27 mei 2016. Wilders staat daar op 28 zetels, PvdA verliest enorm en de SP blijft stagneren, GroenLinks wint daarin weer stemmen. Dat de PVV zo hoog scoort is zorgwekkend, ook dat de ”Sociaaldemocratische” Partij stagneert is spijtig. Helaas is het maar al te duidelijk waarom de PVV wint en de SP niet verder komt dan 16 zetels in de peilingen. Emile Roemer is een slappe leider en zijn partij komt niet met strijdbare acties, laat staan dat ze een socialistisch alternatief presenteren op straat. Nee, van de activistische partij is niets meer over!

Niet alle PVV’ers zijn meteen racisten. Maar de ”partij” vertegenwoordigd wel onderbuik gevoelens en op internet zijn vele niet vies om zich racistisch uit te spreken. Peter R de Vries deed in zijn programma; ”Internet pesters aangepakt” onderzoek naar een Facebook groep van PVV aanhangers. Deze groep bekend openlijk dat ze Wilders steunen. Omdat je geen lid kunt worden van de PVV moet de aanhang het doen met social media, om hun (vaak racistische) mening te verkondigingen. Het schelden en met de dood bedreigen van politici en presentatoren is niet ongewoon. Wilders doet alsof hij een brave burgerlijke politicus is, maar zijn gif zet mensen aan tot haat en die haat is op internet goed te lezen. De Vries moest constateren dat die PVV groepen op internet, zeer verontrustende berichten met elkaar delen!

Nederland heeft een racisme probleem en dat is een feit. Ook al willen veel ”witte” Nederlanders dat niet erkennen. Alleen revolutionair socialisten, antiracisten en antiracisten kunnen het probleem erkennen omdat wij keihard durven zeggen wat anderen niet willen horen. Dat Nederland geen onschuldig land is geweest, dat onze ”Gouden Eeuw” een periode van kolonialisme en uitbuiting vertegenwoordigd en dat Zwarte Piet een racistisch icoon is uit 1850, toen de zwarte man en vrouw gezien werden als minderwaardig!

De PVV wil echter de witte Nederlanders blijven vertellen dat ze trots kunnen zijn op Nederland. Trots op een land en diens kolonialistisch verleden en racisme. Als trotse Nederlander hoor je pal te staan voor ”ONZE” tradities zoals Zwarte Piet. Wie beweert dat dit figuur racistisch is, moet meteen aangevallen worden. Een echte PVV’er moet daarnaast minachtend staat tegenover de islam en moslims. Christenen en joden hebben het volledige recht om hun theocratische leer vrij te verkondigen, maar moslims moeten beperkt worden in hun vrijheden. Want Nederland is een ”joods-christelijke natie” aldus de PVV!

Vluchtelingen zijn anno 2016 het grootste kwaad. Mannen, vrouwen en kinderen die oorlog en geweld ontvluchten minacht de PVV enorm. Het zouden allemaal ”gelukszoekers” zijn, vooral jonge Arabische mannen die allemaal smartphones hebben. Ook zouden veel asielzoekers intolerant zijn en vrouwen zien als bezit. Daarom moeten de grenzen voor moslim vluchtelingen gesloten worden, vluchtelingen van het christelijke geloof hebben natuurlijk wel recht op hulp!

Wilders beweert op te komen voor homoseksuelen. Maar als het gaat om LGBT rechten is de PVV angstvallig stil. Wilders stelde zelfs een homofobe medewerker aan genaamd Paul Belien. Deze Belien is Vlaams en getrouwd met een rechts nationalistisch Kamerlid in het Belgische parlement. Daar beweerde diens vrouw dat het homohuwelijk een ”perversie” van het huwelijk is en de Gay Pride ”een perverse vertoning”. Terwijl de PVV voortdurend kritiek heeft op moslims vanwege hun reactionaire opvattingen, hoor je Wilders nooit klagen over het homofobe gedrag van christenen. Nee, over de diepe minachting die protestanten en katholieken hebben tegen homoseksuelen zwijgen de rechtse nationalisten. Bij de PVV is homo-emancipatie slechts een stok om moslims mee te slaan!

In de laatste jaren is de ”partij” vooral populairder geworden bij streng gelovigen. Het zal wel daarom zijn dat Wilders homo-emancipatie alleen gebruik tegen moslims. Veel streng religieuze christenen (al snel 260.000) kunnen zich daarnaast ook vinden in het nationalistische deel van de PVV. Zij willen vooral de het joods-christelijke tradities blijven heersen en dat vooral islamistische invloeden tegen gehouden moeten worden. De meeste aanhang blijft toch gehaald worden uit arbeiders die onzeker, angstig, boos en zich in de steek gelaten voelen. Daarom staat Wilders zo hoog in de peilingen, mensen zijn de traditionele politieke partijen zat!

Het is daarom triest dat de SP niet meer aanhang weet te winnen. Maar dat hebben ze helemaal aan zich zelf te danken. De SP komt niet met socialistische oplossingen en blijft steken in beperkte sociaal democratisch eisen. Waar was Emile Roemer bij demonstraties voor vluchtelingen? Waar waren de zogenaamde socialisten toen zwarte activisten vochten tegen Zwarte Piet? De SP laat zich niet zien bij thema’s die gevoelig (onprettig) liggen bij hun achterban. Want zowel de SP als PVV vissen uit dezelfde vijver. Revolutionair socialisten bekritiseren daarom de partij omdat ze laten leiden door populisme en niet door socialistische opvattingen!

Dat de PVV een radicaal rechtse partij is anno 2016 moet wel duidelijk zijn. Toch trekt de ”partij” flink wat steun. Steun die ze niet zouden hebben kunnen winnen als er een arbeiderspartij was die de werkende klasse kon verenigingen, tegen bezuinigingen en armoede. Er heerst een enorm vacuüm op politiek links, zeker omdat de PvdA en GroenLinks het socialistische pad al 25 jaar geleden verlaten hebben. De SP staat op het randje om ook deel te worden van de burgerlijke politiek. Daarom kan de PVV scoren en doen alsof ze de partij van het ”gewone” volk zijn!

 

Wilders met een enorme Nederlandse vlag!

Wilders met een enorme Nederlandse vlag!

Advertenties