PvdA praat weer links (voor de verkiezingen)

Het is weer zover. De verkiezingen komen eraan en opeens is de Partij van de Arbeid weer bezig met linkse propaganda. Vier jaar hebben ze het neoliberalisme trouw gediend, ze zitten in een rechtse regering met de VVD, maar nu moeten ze zich toch even weer neerzetten als een ”linkse volkspartij”. Partijleider Lodewijk Asscher gaat de strijdt aan tegen ongelijkheid op de arbeidsmarkt. Hij wil het uitbuiting van buitenlandse arbeidskrachten tegengaan. Dit terwijl Asscher als vice premier van Nederland, medeverantwoordelijk is voor het feit dat arbeiders uit Polen, Bulgarije en Roemenië uitgebuit worden door Nederlandse kapitalisten. De PvdA praat links omdat er verkiezingen zijn in maart 2017. Dus komen de oude linkse thermen weer uit de sloot. De arbeider gelooft er niet meer in. Niet meer bij de PvdA althans!!

”Sterk en sociaal” de term van de sociaal democraten bij elke verkiezing. Rode rozen, rode kleuren, zelfs de Jonge Socialisten zien zich als het ”Rode Gevaar”. Revolutionair socialisten weten wel beter. Dat neoliberale tuig dat zich nog links en progressief durft te noemen kan dit alleen doen omdat er geen socialistisch alternatief bestaat. De sociaal democratie wordt niet geconfronteerd met hun verrechtsing. Dit zou de taak moeten zijn van de SP, maar die gelooft steeds minder in verzet tegen de bestaande machtsstructuren. Toegegeven, de SP is veel linkser dan de PvdA, maar ook deze linksere sociaal democraten (want socialistisch is de SP al jaren niet meer) bieden slechts een ”menselijker en socialer” kapitalisme!

We kennen het probleem waar de SP mee zit. Dat zorgt ervoor dat de PvdA zich nog deels kan neerzetten als de enigste grote ”linkse” partij van Nederland. Echter hun propaganda wordt niet meer gelooft. Arbeiders zijn de sociaal democraten zat en terecht boos op hun verrechtsing. Die woede zorgt ervoor dat een groot deel van de arbeidersklasse zich laat misleiden door rechts populisme. Want Geert Wilders beweert voor de arbeider op te komen, voor Henk en Ingrid (niet voor moslim arbeiders natuurlijk). GroenLinks is een middenpartij geworden, met te veel liberale neigingen. Daarnaast staat deze partij te springen om mee te doen met een kapitalistische regering!

Lodewijk Asscher versloeg Diederik Samsom en werd partijleider. Hij is de vice premier onder het neoliberale kabinet van premier Mark Rutte. Deze VVD’er is gewoonweg een rechts figuur en dat kun je hem niet kwalijk nemen. Van de ”Volkspartij voor Vrijheid en Democratie” kun je neoliberaal beleid verwachten. Een beleid gericht op het bedrijfsleven, de rijken en de klasse met bezit. Dat de PvdA hier al jaren aan meedoet komt voor ons revolutionair socialisten niet als een verassing. Het is wel jammer dat het zoveel jaren geduurd heeft voordat men dat ook in de arbeidersklasse ging snappen. Want te lang hebben arbeiders op die verraderlijke PvdA gestemd!

Ook de hypocriet Jeroen Dijsselbloem schaart zich achter de zogenaamde ”linkse koers” van Asscher. Deze Dijsselbloem is de man die neoliberaal beleid afdwong aan Griekenland, als president van de Euro-Groep. Premier Alexis Tsipras (SYRIZA) kreeg van Dijsselbloem te horen dat hij staatsbedrijven moest privatiseren om EU geld te ontvangen. Zeehavens en luchthavens moesten allemaal verkocht worden, want de Europese Unie is er voor het bedrijfsleven. Nu wil diezelfde Jeroen Dijsselbloem in Nederland dus een linkse koers, terwijl hij in Griekenland voor neoliberaal beleid vocht. Dit bewijst de ongeloofwaardigheid van de sociaal democraten. Niet alleen in Nederland, maar ook in Europa. Dat Griekenland gecapituleerd heeft ligt aan Tsipras en *SYRIZA, die hebben de Griekse arbeiders laten barsten. De voormalige: *Coalitie van Radicaal Links voert nu trouw de wil en wet van Europa uit en dat is geen linkse (laat staan socialistische) politiek!

”Het voordeel van lokkertjes voor multinationals weegt niet op tegen de oneerlijke verdeling van de belastingdruk tussen de werkenden en bedrijven en hun eigenaren” aldus Jeroen Dijsselbloem in Nederland. Het is niet te geloven hoe deze rechtse wolf opeens linkse woorden huilt. Totaal ongeloofwaardig omdat Dijsselbloem als Minister van Financiën altijd het bedrijfsleven van dienst is. In twintig jaar hebben neoliberale ministers de vennootschapsbelasting steeds verlaagd. Zo was de belasting in 1995 nog 35%, dit is uiteindelijk naar 25% gedaald. Alles zou hierdoor goedkoper en beter worden, omdat bedrijven meer geld zouden overhouden. Het is ook niet verwonderlijk dat de welvaart van de bezittende klasse met 400% is toegenomen in de laatste 30 jaar!

Zodra er verkiezingen in aantocht komen, begint de sociaal democratie weer met haar linkse propaganda taal. Alsof arbeiders opeens alles vergeten zijn. Niet dus, revolutionair socialisten roepen al jaren om niet op deze (a)sociaal democratische partij te stemmen. Dat we dat nog wel doen bij de SP ligt eraan, dat deze partij nog oppositie wil voeren tegen het markt fundamentalisme dat alle kapitalistische partijen omarmd hebben. Emile Roemer is echter zwak en totaal niet revolutionair ingesteld. Maar hij is wel de enigste partijleider in de tweede kamer, die nog een beetje voor de arbeider wil opkomen. Hij leeft op een modaal salaris (dankzij de afdrachtsregeling) en doen niet aan zelfverrijking!

Een groot probleem bij de SP is hun zwakheid op het gebied van antiracisme. Dit komt voort uit hun angst om stemmers te verliezen. Het SP electoraat is erg wit van huidskleur en helaas vatbaar voor racistische opvattingen van populisten. Daarom zet de partij zich niet in voor personen zoals Sylvana Simons of Quinsy Gario. Dit terwijl socialisten juist solidair horen te staan met zwarte activisten, die strijden tegen racistische elementen in de samenleving. Door het groeiende rechtse populisme en diens intolerantie voor zwarte activisten is het meer dan noodzakelijk dat socialisten zich inzetten voor antiracisten!

Daar schiet de SP enorm te kort mee. In het populistische klimaat van 2017 durft de partij uit angst voor stemverlies (van witte arbeiders) geen stevig antiracistisch beleid te voeren. Het wordt erger want de SP doet soms mee met het groeiende nationalistische sentiment. Zeker toen de partij optrok met de nationalisten van GeenPeil. SP prominenten waren te zien op hun posters en ageerde niet voor een socialistisch Europa, maar juist voor meer Nederland. Dat past perfect binnen de rechts nationalistische hoek!

Nergens is het verraad der sociaal democratie zo duidelijk als in Afrika. Hier draaide voormalige bevrijdingsfronten naar het rechtse spectrum. Tot 1990 beweerde het Volksbevrijdingsfront van Angola (MLPA), het Nationale Bevrijdingsfront van Mozambique (FRELIMO) en het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) in Zuid Afrika, voor het socialisme op te komen. MLPA en FRELIMO deden dit via de stalinistische route. Ze bouwde volksrepublieken op en voerde een totalitair beleid. Het ANC wou het via democratische middelen doen!

Hun Freedom Charter was duidelijk: socialisme moest vanuit de meerderheid van het volk komen. Maar Nelson Mandela negeerde de socialistische principes van zijn eigen grondwet. Toen hij eenmaal president werd van Zuid Afrika in 1994, beweerde de communistische partijen van China en Vietnam dat Mandela beter het kapitalisme kon omarmen. Ook het neoliberale westen was blij dat Zuid Afrika geen socialistische republiek werd. Dit verraad verklaart ook waarom veel zwarte arbeiders nog straat arm zijn!

MLPA en FRELIMO hebben het kapitalisme ook aanvaard. In Angola en Mozambique hebben deze ex-stalinistische partijen alle verwijzingen naar het socialisme geschrapt. De generatie die na 1990 geboren is, krijgt een hele andere geschiedenis te horen. In de huidige geschiedenisboeken van deze partijen, worden Marx en Lenin niet meer genoemd. In plaats daarvan worden MLPA en FRELIMO als nationalistische bevrijdingspartijen neergezet. Anno 2017 is de sociaal democratie de officiële ideologie van deze bende klassenverraders geworden. Beidde partijen zijn nog steeds aan de macht, maar zelfs van een sociaal kapitalistisch beleid is geen spraken. Angola en Mozambique zijn door en door corrupt. Er heerst enorm veel ongelijkheid, terwijl de partijbonzen van MLPA en FRELIMO gerespecteerde vrienden zijn van de PvdA, via de ”Socialistische” Internationale!

Stalinisten zijn nu sociaal democraten en de oude sociaal democraten zijn bijna volledig neoliberaal. Daarom is het lachwekkend als de PvdA weer linkse taal begint te kraaien, enkel en alleen omdat Nederland op 15 maart 2017 mag stemmen. Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem zijn geen linkse mannen, geen echte sociaal democraten. Nee, de echte sociaal democraten vind je anno 2017 bij de SP. Hoe beperkt de ”Sociaaldemocratische” Partij ook is op sommige vlakken!

 

Lodewijk Asscher is niet links en de PvdA is NIET socialistisch!

Lodewijk Asscher is niet links en de PvdA is NIET socialistisch!

Advertenties