De minachting voor de immigrant in Amerika

Eigenlijk komt het niet als een verassing. Maar het nationalistische regime van Donald Trump in Washington DC liegt en verdraait van alles, om moslims maar negatief neer te zetten. Het immigratie verbod voor vluchtelingen uit Syrië, Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan en Jemen toont aan hoe racistisch en asociaal de Amerikanen onder Trump bezig zijn. Want de landen die de meeste terroristen leveren staan niet op de lijst. Executive Order 13769 is dus een nationalistische propagandastunt, om de illusie te kweken dat Amerika veiliger wordt. Om het racisme van Trump te maskeren beweert Witte Huis-adviseur Kellyanne Conway, dat mensen uit die landen allemaal zouden radicaliseren. Ze wijst op een fictief bloedbad dat nooit plaats vond en niet door moslims werd gepleegd. Maar het Witte Huis heeft het niet zo nauw met feiten. Nee, men geeft ”alternatieve feiten” om moslims zwart te maken!

Kellyanne Conway werd eerder bekritiseerd toen ze sprak over ”alternatieve feiten”. Trump’s ”alternatieve feiten” komen namelijk via dubieuze bronnen zoals het Breitbart News Network, een website nog rechtser en radicaler dan Fox News. Trump heeft veel te danken aan Breitbart, de website steunde de kapitalistische uitbuiter tijdens zijn strijdt tegen andere Republikeinen. Trump krijgt ook hulp van Infowars.com, een website die heilig gelooft in complottheorieën. De site wordt beheert door Alex Jones, die bekend staat als bombastisch, rechts populistisch en streng gelovig. Het Breitbart News Network en Infowars.com behoren tot de propaganda kanalen van Donald Trump!

Een probleem is dat 60% van de Amerikanen achter Executive Order 13769 staan. Dit is problematisch want het laat zien hoe diep de minachting voor immigranten is. Dit terwijl de gehele Verenigde Staten van Amerika opgebouwd is door immigranten uit Europa. Daarom is het zo ironisch dat met name witte Amerikanen zo fel stelling trekken tegen mensen die hopen op vrijheid en veiligheid in Amerika. De minachting voor de immigrant is niet nieuw. Al in de 19de eeuw was er diep wantrouwen tegenover Ierse katholieke immigranten. De protestantse meerderheid moest niets hebben van dat ”katholieke tuig” en de rechts-extremistische Ku Klux Klan liet dat duidelijk merken. Duitsers waren na de eerste wereld oorlog ook niet bepaald geliefd en toen de tweede wereld oorlog uitbrak, steunde een groot deel van de witte Amerikanen de arrestatie en deportatie van 100.000 Japanse Amerikanen. Die werden opgepakt en opgesloten in concentratiekampen!

De rechtse media in de VS is een ster in het zwart maken van moslims. Dit begon in feite al jaren eerder toen Hollywood, Arabieren ging neer zetten als terroristen, boeven en moordenaars in hun films. Het stereotype beeld van de Arabier was snel gemaakt. In veel Amerikaanse films van de laatste 50 jaar, zijn Arabieren vaak de schurken. Een geheel volk wordt hierdoor op een enorme negatieve manier neergezet. Zelfs Disney ging erin mee, door in hun animatiefilm Aladdin (1994) te praten over een land waar ze je oor en je hand afhakken. In andere Disney films komen dit soort culturele feiten nooit aanbod, zeker niet de wreedheden van het middeleeuwse Europa. Maar in Aladdin krijgen kinderen dus te horen dat Arabieren oren en handen afhakken. Disney deed gewoon mee met de vooroordelen die in de westerse wereld over het midden oosten bestonden. Ook in actiefilms met Arnold Schwarzenegger, is de Arabier vaak een vijand!

Dat president Trump discrimineert op religie moet nu wel duidelijk worden. Want christelijke vluchtelingen uit de landen Syrië, Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan en Jemen krijgen prioriteit en worden niet direct geweerd. In het verleden deed de VS dit ook met Chinezen. Die werden ooit ook geweigerd toen ze probeerde om Amerika binnen te komen. Elke keer zijn het de witte Amerikanen die zich heel vijandig opstellen tegenover immigranten. Dit is altijd weer terug te zien. Het zijn met name conservatieven die minachtend staan tegenover andere culturen. Aan de andere kant zijn het wel steeds conservatieve presidenten die voor wereldwijde vluchtelingen zorgen. Door Amerikaanse interventies in islamistische landen zijn veel mensen gevlucht voor het oorlogsgeweld. Ondertussen beweren diezelfde conservatieve Amerikanen nog steeds dat hun Verenigde Staten van Amerika het land van de grootste vrijheid is voor iedereen. Ze verspreiden deze illusie via hun propaganda zenders Fox News, MSNBC en CNN. Zelfs in het midden oosten geloven ze nog het idee dat je in Amerika geaccepteerd wordt door maar hard genoeg te werken!

Revolutionair socialisten staan in solidariteit met alle moslims die onderdrukt worden. Door zowel de terroristen van de Islamistische Staat, als rechtse Europese regeringen die hun het leven zuur maken. Moslims zijn niet onze vijanden, de vijand is het kapitalisme dat via imperialisme probeert om de arbeidersklasse tegen elkaar op te zetten. Donald Trump speelt op angst, vrees en intolerantie. Hij weet precies hoe bang de witte westerling geworden is. Dankzij de propaganda netwerken van BBC tot CNN en NOS, is het beeld van de moslim zo negatief geworden dat menige arbeiders bereid zijn om democratische principes te doen verdwijnen. Een land dat dit al jaren doet is Myanmar ook wel bekend onder de oude koloniale naam: Birma. In dit land worden moslims opgejaagd en vervolgt door de intolerante boeddhistische meerderheid. Het misdadige leger van Myanmar maakt nog steeds jacht op de islamistische minderheid, ondanks dat Aung San Suu Kyi nu de regering leidt!

Wij zeggen nee tegen intolerantie en haat. Moslims hebben het recht op dezelfde vrijheden als ieder ander. Het immigratie verbod voor vluchtelingen uit Syrië, Irak, Iran, Libië, Somalië, Soedan en Jemen is racistisch en moet direct afgeschaft worden. Niet dat Donald Trump dit gaat doen. Want hij heeft een diepe minachting voor vluchtelingen uit islamistische landen. Daarom moet er massaal verzet komen vanuit de Amerikaanse arbeidersklasse. Trump zal namelijk ook de aanval gaan openen op arbeidersklasse. Het begint al met het feit dat hij personen aanstelt die niet geloven in overheidsregels ter bescherming van consumenten. Grote bedrijven kunnen in hun handen wrijven. Want de overheid der VS zal binnenkort volledig te koop zijn. Het is namelijk een feit dat van alle Amerikaanse politici, de Republikeinen het makkelijkste om te kopen zijn!

Op 3 februari 2017 maakte de miljardair bekend, dat de bankenregels die na de economische crisis van 2008 waren ingevoerd, versoepeld zullen worden. Dit houdt in dat Wall Street weer volledig kan gokken, speculeren en vernietigen. De Amerikaanse beurs werd door Obama aan wat regels onderworpen, nadat ze in 2008 voor een crisis hadden gezorgd. Vooral banken moesten gaan voldoen aan bepaalde eisen, zodat een tweede crisis op korte termijn niet meer plaats zou vinden. Natuurlijk waren de kapitalisten daar niet blij mee, maar met president Trump in het Witte Huis hoeven ze zich geen zorgen meer te maken. De radicaal kapitalistische president zal zijn vrienden in het bedirjfsleven van dienst zijn. Arbeiders zullen de prijs gaan betalen bij een volgende crisis!

Socialistisch Alternatief in de VS werkt hard aan een beweging voor de 99%. Hoewel veel liberalen en progressieven denken via de Democratische Partij, Trump te kunnen verslaan is dat niet het geval. Democratische presidenten stonden aan de wieg van het neoliberalisme. Jimmy Carter was de eerste die begon met privatiseringen, een beleid dat Ronald Reagan en de Republikeinen overnamen in de jaren 80. Na de nederlaag van Hillary Clinton is er een linkse beweging ontstaan die probeert de Democratische Partij te veroveren op de neoliberalen. De progressieve groep: Justice Democrats, laat zich inspireren door de populaire sociaal democraat: Bernie Sanders. Revolutionair socialisten geloven echter niet dat de Democratische Partij kan veranderen. In tegenstelling tot de voormalige sociaal democratische arbeiderspartijen in Europa, is de Democratische Partij nooit een partij geweest die zich voor het socialisme wou inzetten. De Democraten zijn altijd aanhangers van het kapitalisme geweest!

Een positieve ontwikkeling is het feit dat het woord ”socialisme” steeds minder negatief wordt in het hart van het kapitalistische gedachtegoed. Jarenlang kon de kapitalistische media beweren dat het socialisme, het ultieme kwaad voorstelde. Maar de generatie die na 1990 is geboren gelooft de leugens van de gevestigde orde niet meer. Dat ze het socialisme niet automatisch als iets negatiefs zien, bezorgt de kapitalistische media koppijn. Met name het rechtse Fox News, haalt voortdurend het stalinisme erbij om socialisten zwart te maken. Cuba, Rusland en China zouden allemaal voorbeelden moeten zijn van ”mislukte socialistische landen” aldus de conservatieve zender. Echter ook MSNBC en CNN zijn niet vies om te beweren dat het socialisme niet kan werken en dat het kapitalisme toch beter is!

Het Breitbart News Network en Infowars.com doen geen moeite om subtiel over te komen. Deze twee radicaal rechtse websites blijven de ouderwetse leugen verkondigen, dat socialisme (en met name communisme) altijd leidt tot ”massamoord en onderdrukking”. Alex Jones gaat zelfs verder door te beweren dat Obama een ”geheime marxist” was. De Democratische Partij zou onder Obama een ”socialistische” ideologie hebben ontwikkeld, beweerde Jones tussen 2008 en 2016. Dat Amerika nog steeds een halve plutocratie is gebleven, bewijst de waanzin van deze complotdenker. Infowars.com staat erom bekend de meest wilde complottheorieën te verzinnen en veel Amerikanen geloven erin. Zo gaf Jones veel spreektijd aan de Brither Movement. Een conservatieve groep die heilig ervan overtuigd was dat president Obama geen Amerikaanse nationaliteit bezit. Jerome Corsi is deel van die Brither Movement, hij is een acteur die verschillende sensatieboeken schreef over Democratische politici, met de bedoeling ze zwart te maken. Corsi is daarnaast een overtuigde aanhanger van het idee dat Obama een buitenlander is en illegaal aan de macht kwam in 2008!

Wat Alex Jones en Breitbart News delen is hun rechts populisme. Ze beweren voor de normale Amerikaan op te komen. Ze verwerpen de traditionele kapitalistische media en komen met wilde verhalen, puur gericht op sensatie. Door de groeide ontevredenheid in de Amerikaanse samenleving zijn meer en meer arbeiders gaan luisteren naar deze rechts populistische websites. Donald Trump maakte daarvan gebruik omdat hij wist dat veel Amerikanen meer naar het internet kijken dan de televisie. Hoewel de oudere generatie haar informatie van de televisie haalt, zijn met name de jongeren meer thuis op het world wide web. Breitbart News Network en Infowars.com weten miljoenen te bereiken met hun websites en you-tube kanaal. Maar dat doet progressief Amerika ook. Er zijn linkse groepen die ook het internet gebruiken. The Young Turks is dankzij you-tube groot geworden, politiek gezien staan ze tussen het sociaal-liberalisme en de sociaal democratie in. Revolutionair socialisten zijn helaas een minderheid in de media wereld. Hoewel Socialistisch Alternatief steeds bekender wordt, met name in de stad Seattle waar Kshama Sawant als enigste socialist in de gemeenteraad zit!

 

geen_stem_voor_racisme_stickera6

Advertenties