Solidariteit met Anne Fleur Dekker

Revolutionair socialisten staan volledig aan de kant van het ex-GroenLinks lid: Anne Fleur Dekker. Deze jonge activiste werd recentelijk het mikpunt van extreem rechtse bedreigingen door aanhangers van de PVV en het FvD. Dekker gaf een jaar geleden een tweet uit waarin ze een cynische reactie gaf op een rechtse dame, die wou namelijk 500 mensen mobiliseren om stenen naar een Moskee te gooien. In reactie daarop stelde Anne Fleur Dekker de vraag of ze misschien 500 mensen konden verzamelen om stenen naar Wilders te werpen. 12 maanden later komt deze tweet haar op doodsbedreigingen te staan. Zeker omdat Anne de aanval had geopend op het rechts-nationalistische: ”Forum voor Democratie” van Thierry Baudet. Haar kritiek op de persoon Baudet gaat nu zover dat via het internet, extreem rechtse personen oproepen tot geweld tegen de 22 jarige activiste!

Geert Wilders wist natuurlijk niets van de tweet uit 2016. Niemand had hem geïnformeerd, logisch ook want de PVV is Wilders. De blonde dictator heeft geen organisatie, geen leden, geen partijstructuur. Zijn ”Partij voor Vreemdelingenhaat en Vrijemarktpolitiek” is in feite slechts hij en zijn 20 mensen in de Tweede Kamer met wat medewerkers eromheen. Maar Thierry Baudet’s FvD heeft een leger van 5000 leden en daarbuiten nog genoeg sympathisanten, die zich organiseren. Daarnaast wil Baudet een reactionaire conservatieve beweging opbouwen, die opkomst voor ”traditionele Europese belangen”. Met etnisch nationalisme, afkeer van multiculturalisme en een diepe minachting voor vrouwen, zet Baudet zich zogenaamd af tegen het ”culturele marxisme”!

Dat het stemvee van de PVV grote minachting heeft voor de mening van andersdenkenden is bekend. De aanhangers van Wilders dulden geen kritiek en wie dat wel heeft, is meteen een ”landverrader” of ”linkse rat”. Dat gedrag is typisch voor mensen die zich helemaal hebben laten vergiftigen met de haat die rechtse nationalisten verspreiden. Ondertussen doet Wilders helemaal niets voor de arbeidersklasse en stemt doodleuk voor veel neoliberale voorstellen van de VVD. Zoals Anne Fleur al op haar blog schreef: Wilders doet zich voor als politicus die opkomt voor de ‘gewone Nederlander’, volgens Rutte is de partij zelfs ‘hartstikke links.’ Wie voorbij de retoriek naar Wilders’ stemgedrag kijkt ziet echter dat zijn partij op ‘sociale’ punten altijd het tegenovergestelde doet van wat hij zegt.”

Anne Fleur Dekker was tot vandaag lid van GroenLinks. Waarom een activist zo lang lid is gebleven van zo’n gematigde club groene liberalen is de vraag. Hoe dan ook ze merkte al snel dat er weinig solidariteit kwam uit de zogenaamde ”activistische” partij. Haar cynische tweet van 12 maanden geleden werd zelfs veroordeeld. Want blijkbaar mag alleen radicaal rechts cynisch zijn. Als een jonge activist een cynische reactie geeft dan valt het hele establishment over haar heen en dat is precies wat er gebeurde. Zelfs de neoliberale VVD beweert dat Anne zelf verantwoordelijk zou zijn voor haar doodsbedreigingen door PVV en FvD aanhangers. Van GroenLinks kreeg ze geen steun, logisch ook want Jesse Claver wil goed overkomen bij de neoliberale partijen. Hij kan het niet hebben dat zijn partij opeens vierkant achter een activist gaat staan, want dat zou GroenLinks opeens ”activistisch verdacht” maken in de ogen van zijn toekomstige rechtse coalitiepartners!

Die rechtse media heeft het vuur aangestoken. GeenStijl en De Dagelijkse Standaard gingen zelfs zo ver om te beweren dat Anne Fleur Dekker een moordaanslag op Wilders wou plegen. Haar tweet van 12 maanden geleden als cynische reactie op een PVV aanhangster die juist geweld tegen moslims wou doorvoeren, wordt nu als ”bewijs” gebruikt. Want een cynische reactie uit 2016 laat helemaal zien hoe ”gevaarlijk” Anne Fleur Dekker is. Doet ons denken aan de haat en doodbedreigingen die een andere vrouw ontving, toen ze zich ging afzetten tegen de racistische politiek. Welke vrouw wordt nog steeds bedreigt omdat ze zich verzet? Sylvana Simons. Het stemvee van Wilders en Baudet hebben er blijkbaar moeite mee dat vrouwen zich activistisch opstellen, tegen het racisme en etnisch nationalisme!

Na een avondje bij Pauw aan tafel, maakte Anne Fleur de volgende balans op;

  1. Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor rechts. Dat Geert Wilders bedreigd wordt is heel erg zielig, maar als ik (of elk ander links persoon) bedreigd word is dat vooral mijn eigen schuld.

  2. ‘Bezorgde burgers’ bestaan alleen op rechts. Op links zijn uitgesprokenen vooral gevaarlijk. Zo liet Pauw de ‘AZC-aanvallers’ uit Enschede wel hun uitgebreide motieven toelichten.

  3. De dood van Pim Fortuyn maken elke eerdere actievormen tegen hem verdacht.

  4. Een taart gooien staat gelijk aan moord.

  5. Als het om bedreigingen gaat (en je gedrag op sociale media), weten witte mannen vooral hoe dat komt en hoe je je wel hoort te gedragen

  6. De macht om het publieke debat te beïnvloeden (en eventuele hetzes te creeën) ligt blijkbaar vooral bij 22-jarige twitteraars, niet bij politici met gevaarlijke ideeën.

  7. Dat vooral vrouwen en minderheden te maken krijgen met buitensporige kritiek op hun publieke uitlatingen is ‘allemaal leuk en aardig’ maar je moet je gewoon gedragen.

  8. Een dubbele moraal is gewoon oké.

Zie haar volledige reactie hier op www.joop.nl/opinies/geleerd-avondje-pauw

Revolutionair Socialistische Media staat volledig aan de kant van Anne Fleur Dekker. Maar waar is politiek links? Waar is de massieve solidariteit van partijen zoals GroenLinks en de SP? Waarom is het WEER STIL aan hun kant? Antwoord: Politiek links durft niet, gevestigd links is bang. Bang voor de afkeurende vinger van de bourgeoisie. Die afkeuring liet Jeroen Pauw erg goed merken en zeker zijn VVD gast.. Daarnaast wil GroenLinks graag overkomen als een brave burgerlijke partij, die ”regeringsverantwoordelijkheid” wil dragen voor neoliberaal beleid. De enigste persoon die het opnam voor Anne tijdens dat interview met Pauw was de leidster van de Partij voor de Dieren. Marianne Thieme was de enigste die niet vijandig tegenover Anne Fleur Dekker stond!

De 22 jarige activiste heeft GroenLinks nu verlaten. Ze citeert terecht dat de partij te liberaal geworden is. Bij de SP zal Anne Fleur Dekker zeker niet komen, want die partij is te nationaal ingesteld. Daarnaast vind ex-leider Jan Marijnissen, dat felicitaties aan gekozen SP vertegenwoordigers alleen in het Nederlands mogen. Je mag dus iemand van buitenlandse afkomst niet feliciteren in hun moedertaal volgens het voormalige SP icoon, WHAT THE FUCK?? Dit nationalistische gelul is helaas typisch voor Marijnissen, die altijd al erg nationaal dacht. De SP mag dan wel geen nationalistische partij zijn, maar door haar (links) populisme en stalinistisch verleden zitten hier en daar nog wel trekjes die je als nationalistisch kunt omschrijven. Hierdoor hebben veel activisten moeite met de SP, omdat internationalisme een groot goed is binnen links activisme!

 

De vertegenwoordigers van het burgerlijke denken hebben geen begrip voor Anne Fleur.

Advertenties